Website Maken

Je bent je eigen bedrijf begonnen en wilt je product of dienst promoten. Een eigen website is dan een heel erg goede stap! voordat je begint moet je jezelf afvragen wat je wilt bereiken met je website. Is het puur informatief zodat mensen kennis met je kunnen maken. Wil je meer mogelijkhedne op je site hebben zoals interactie tussen je bezoekers via bijvoorbeeld een forum of commentaar kunnen leveren op bepaalde berichten op foto’s.

Bedenk dus goed van te voren wat je wilt bereiken.

Domeinnaam:

Een domeinnaam is erg belangrijk. Behalve dat je wilt dat mensen je gaan vinden via google moet de domeinnaam ook makkelijk te onthouden zijn. Denk hierbij aan als iemand langsrijd en de reclame op je bus ziet staan of als iemand het doorgeeft op een verjaardag of feestje. Hierbij is natuurlijk de keywoord hoe korter hoe beter! Hoe langer je domeinnaam is hoe moeilijker het is deze te onthouden en hoe groter de kans op tikfouten is. Dek jezelf eventueel in door tikfouten ook te registreren (domeinnaam kosten per jaar zijn niet veel en 1 extra klant is het al ruim waard) denk hierbij aan bijvoorbeeld de enkelvoud en meervoud van je bedrijf.

Website

WordPress is een opensource CMS management systeem en dus gratis te krijgen. Veel bedrijven maken tegenwoordig hun websites in wordpress en het is het meest gebruikte open source CMS systeem op dit moment. Hier is echter ook het gevaar! Zorg dat je je website wel bijhoudt! Het is niet alleen maken online zetten en klaar. Er komt meer bij kijken. WordPress heeft regelmatig updates welke zeer belangrijk zijn. Controleer dit dus regelmatig. Zorg er ook voor dat je regelmatig een backup maakt van je site, zeker als je veel hebt veranderd. Hier zijn veel gratis plugins voor te krijgen.

Security plugins en andere tools zijn er legio te krijgen voor wordpress, maar gebruik dit wel! Doe de meest standaard beveiliging opties zodat je goed beschermt bent en je site netjes online is. Je wilt niet dat je site wordt gehacked en er een malware of andere rommel op komt te staan en je bezoekers besmet of dat er vanuit jou naam gespamt wordt.

Monitoren van je site is makkelijk en er zijn meerdere tools voor die controleren of je website up is en zo niet krijg je netjes een email, maak gebruik van deze opties zodat je problemen tot een minimum kunt beperken.

Als je je website op wordpress maakt heb je veel gratis templates, een belangrijk onderdeel hiervan is dat deze wel responsive is aangezien er veel verkeer via mobiele telefoons en tablet binnenkomt en dit steeds meer groeit.